Section Turizm TurkishTime'da

Section Turizm TurkishTime'da

Section Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Seyahat Yönetimiyle % 40 tasarrufu Turkishtime'a Anlattı

Uluslararası ilişkilerin güçlenmesiyle trafik tüm dünyaya yayılmış durumda. THY ve diğer özel hava yolları uçuş üzerine uçuş açıyor. İşin bir diğer ucu araba kiralama, transfer, yemek rezervasyonları ve tabii oteller... Buket Durmuş ile sohbet edene kadar aslında bu dünyanın ne kadar büyük olduğunu ve ne denli önemli bir maliyet kalemi olduğunu düşünmemiştim.

Durmuş çok dinamik, inovatif, genç bir kadın girişimci... Section Turizm'in kurucusu... 2000'li yıllarda şirketin başına geçtiğinden beri hep yaratıcı modeller üzerinde çalışmış. Durmuş diyor ki; "Kurumlar ve organizasyonlar için seyahat ve ulaşım operasyonları başlı başına yönetilmesi gereken bir iş haline geldi. İyi yönetim bu alandaki harcamalarda yüzde 40 tasarruf sağlayabilir ". Özellikle seyahat maliyetleri yüksek şirketler için önemli bir oran. Tabii hizmetin kalitesi de önemli... Durmuş, "Biz şirketler için niteliğine göre oteller, seyahat biçimleri oluşturuyoruz. Onlara doğru planlama yaparken, test edilmiş tecrübemizi aktarıyoruz" diyor ve turizmin geleceğinin bu yaratıcı uygulamalarda olduğunu söylüyor. " İngiltere'de bir turizm şirketi size 40'a yakın ürün sunabilir" diyor. Bu nedenle bireysel müşteri tarafında da yapılması gerekenin bu olduğunu söylüyor. Evet yoksa Booking.com gibi online rezervasyon sitelerinden bir tık önde olmadan rekabet etmek mümkün değil. Durmuş, " Biz şirket olarak burada modeller yaratmaya ve özellikle kurumların kendi çalışma sistemi içine entegre olmaya çalışıyoruz. Örneğin, şirketler tüm fatura ya da hizmet işlerini bizim online platformumuzdan takip edebiliyor" diyor.

Online bilet satış platformu, Bilet-co.com'u da bir süre önce faaliyete geçirmişler. Her sektörde yaratıcı girişimciler, paradigmaları değiştirebilir, Durmuş da turizm için bu isimlerden biri olmaya aday...