Vize İşlemleri

Vize İşlemleri

Vize Danışmanlığı

Vize danışmanlığı, işlemlerin eksiksiz ve çok daha hızlı bir şekilde tamamlanması için verilen hizmettir, tüm süreç takibini uzman çalışanları ile birlikte yürütür. Talep doğrultusunda ülkeden çıkış işlemleri ile ilgili uçak biletii ve otel rezervasyonugibi işlerin ttüm takibini içerir. .

Kurumsal Firmalara Özel Vize Danışmanlığı

Kurumsal firmalara Travelopt.com üzerinden vize danışmanlığı hizmeti sunuyoruz. Kurumların ihtiyaçlarının belirledikten sonra vize işlemleri ve otel rezervasyonu gibi konularda 7/24 destek hattımıza ulaşabilrsiniz tüm süreci takip ediyoruz.
Kurumsal vize danışmanlığı, işlemlerin hızlı ve düzenli bir şekilde sürmesi için oldukça yararlıdır. Kendi alanında uzman personel ile birlikte yürütülen işlemler, kısa süre içerisinde sonuçlanır. 

Vize Başvuru Desteği

Vize işlemlerini başlatmak için öncelikli olarak ilgili ülkenin kriterlerini yerine getirmek gerekir. Başvuru kriterleri ülkeden ülkeye değişiklik gösterir. Bu süreç içerisinde alacağınız danışmanlık hizmeti ile gerekli belgeler ve kriterler hızlıca temin edilir. Sonraki adımda gidilecek ülkenin vize merkezinden randevu alınır. Vize danışmanları, tüm sürecin doğru bir şekilde yürütülmesine yardımcı olur. Evrakların ve kriterlerin eksiksiz bir şekilde tamamlanması vize başvurusunun sorunsuz ve hızlı şekilde onaylanmasını sağlar.

Vize Başvuru Takibi ve Bilgilendirme

Vize için gerekli belgeleri ve kriterleri sağladıktan sonra randevu alınarak başvuru yapılır. Vize danışmanlık merkezi olarak travelopt.com’u tercih ederseniz işlemlerinizi çok daha kısa sürede tamamlanabilir. Süreç takibi, olası bir sorun durumunda hızlı çözüm almak için ciddiyetle yürütülmesi gereken bir iştir.
Vize başvurusu için gerekli kriterler ve belgeler doğru şekilde sağlandığında, sonuçlar elçilik tarafından belirlenen süre içinde gelir.

Seyahat Sigortası Önemi

Seyahat güvenliği uluslararası gezilerdeki en önemli konularından biridir. Olası risklere karşı bilgilendirme yapılması ve önlemlerin alınması son derece önemlidir. Vize danışmanlığımız hizmetler içerisinde seyahat sigortası muhakkak içermektedir. travelopt.com panelini kullanarak sistemimiz üzerinden uçak bileti rezervasyonları yapabilirsiniz. Araç kiralama ve transfer konusunda dünyaca ünlü markalar arasından dilediğinizi seçerek güvenli ve konforlu yolculuğun tadını çıkarabilirsiniz. 

Vize Danışmanlık Hizmetine Neler Dahildir?

Vize kriterleri ülkeden ülkeye değişiklik gösterir. Başvuru sürecini başlatmak için gerekli olan evrakların temin edilmesi, elçiliklerden randevu alınması ve gerekli yazışmaların yapılması vize danışmanlığı hizmetleri arasındadır. Bu sürecin eksiksiz bir şekilde yönetilmesi vizenin hızlı çıkması için oldukça önemlidir. 

Vizenin Reddedildiği Durumlarda Ne Yapılması Gerekir?

Vizenin reddedilmesi durumunda, dilekçe ile veya yüz yüze itiraz hakkınız bulunur. Bu sürecin başarıya ulaşması için danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Bu sayede sonucu tersine çevirebilirsiniz. Ayrıca vize reddedildikten sonra tekrar başvuru hakkı doğar. Tekrar başvuru yaparken belgelerin ve kriterlerin eksiksiz bir şekilde tamamlanmış olması oldukça önemlidir.
Vize reddi durumunun oluşmasına neden olan en önemli sebeplerin başında geri dönüşünüze dair şüphe duyulması gelir. Sürecin doğru şekilde ilerlemesi için travelopt.com’u tercih edebilir, vizenizin yeniden reddedilme ihtimalini minimuma indirirsiniz.


Vize İşlemleri ile Vize Başvuruları ve Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Tüm vize işlemleri ve vize başvuruları için aşağıdaki konulara dikkat etmenizi rica ederiz.

- Pasaportun 2. sayfasındaki "Hamilinin imzası" kısmı imzalı olmalıdır.

- Vize işlemleri için pasaportun en az iki vize sayfası boş olmalıdır.

- Pasaportun geçerlilik süresinin en az altı ay olması gerekmektedir.

- 10 yıldan eski pasaportlar, konsolosluklar tarafından vize işlemleri için kabul edilmemektedir.

- Dışişleri bakanlığının konsolosluklara gönderdiği genelge ile pasaportların yalnız "vizeler" yazan bölümüne vize basılmaktadır. Döviz ve gümrük kayıtları ve açıklamalar yazan bölümlere vize basılmamaktadır. Bu nedenle vize sayfaları dolu olan pasaportların vize işlemleri için mutlaka yenilenmesi gerekmektedir.

- Ebeveynleri ile aynı pasaporta kayıtlı çocuklar içinde ayrı vize uygulaması vardır ve pasaporta kayıtlı her çocuk için ayrı bir vize basılmaktadır. Bu nedenle vize işlemleri için pasaporta kayıtlı çocuk sayısı kadar boş vize sayfası bulunmalıdır.

- Tüm başvurularda vize formu eksiksiz doldurulmalı ve imzalanmalı, vize formu ile birlikte talep edilen fotoğrafın son dönemde (son 6 ay içerisinde) çekilmiş olmasına özen gösterilmelidir.

- SSK işe giriş belgelerinde SSK onay damgasının net olmasına dikkat edilmelidir.

- Tüm yeni Schengen Vize Başvuru Formları'nda iki imza gereklidir. Vize formunda yer alan 37 numaralı kutu ile son kutu mutlaka imzalanmış olmalıdır.

- Konsolosluklar vize başvurusu sırasında kişilere göre standart evrakların dışında vize işlemleri için farklı evrak taleplerinde de bulunabilir.

Pasaport harç bedelleri her yıl başında Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Harç bedelleri Maliye veznelerine yatırılmaktadır. İlçe emniyet müdürlüğünde bulunan vezneler genelde 15:00'da (bazı ilçelerde 12:00) kapanmaktadır. Birçok ilçede Vergi Daireleri veznesi İlçe Emniyet Müdürlüğü içinde veya çok yakınında bulunmaktadır.

Bireysel ve kurumsal müşterilerine yönelik vize işlemi hizmetleri verilmektedir.Tüm dünya ülkeleri için gelen talepler doğrultusunda işlemi ile ilgili danışmanlık hizmetinin yanı sıra başvuru süreci yönetilmekte ve olumlu şekilde sonuçlanması için izlenmektedir

Konu hakkında daha fazla bilgi için dilediğiniz zaman 0850 308 11 11 numaralı çağrı merkezmizden bilgi alabilir veya reservation@sectionturizm.com'a mail gönderebilirsiniz